Het belang van Windows updates

Als u al wat langer gebruikt maakt van een computer of laptop met het besturingssysteem Windows is de kans groot dat u al eens een melding hebt gekregen om nieuwe updates te installeren. Tenminste als u Windows 10 op uw computer of laptop gebruikt, maar waarom zijn die updates zo belangrijk? Dat leest u hier.

Wat zijn Windows 10 updates?

Ieder programma en besturingssysteem krijgt wel eens een update. Wanneer u die update gaat installeren kunnen er nieuwe functies aan een programma of besturingssysteem worden toegevoegd. Het idee achter de updates is dan ook om het programma of besturingssysteem nog beter of veiliger te maken. Dus na het installeren van een update is uw computer nog veiliger geworden of kan u nog nét wat meer met uw computer. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen aangezien we allemaal wel weten hoe belangrijk het tegenwoordig is dat uw computer of laptop veilig is.

Hoe kan ik een Windows 10 update installeren?

Nu vraagt u zich af hoe u een Windows 10 update kan installeren. Het antwoord is dan ook vrij eenvoudig. Vaak krijgt u een melding op uw computer waarop staat dat er een nieuwe update voor Windows 10 beschikbaar is. Wanneer u vervolgens op installeren drukt gaat u waarschijnlijk naar de website site waar u de update voor uw besturingssysteem kan downloaden. Als de update vervolgens is gedownload en helemaal klaar is voor de installatie, wordt er gevraagd of de computer opnieuw opgestart kan worden. Dit moet namelijk altijd gebeuren voordat de update geïnstalleerd kan worden. Tijdens het installeren van de Windows 10 update kan het voorkomen dat de computer meerdere keren opnieuw wordt opgestart. Dit heeft dan ook alles te maken met de update. U hoeft zich dus niet druk te maken. Wel is het belangrijk om te weten dat een update een poosje kan duren. Dit is wel weer verschillend per update. Hou er dus rekening mee dat het behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen en dat u niet tegelijkertijd gebruik kan maken van uw computer of laptop.

Uw computer is beter beveiligd

Zoals we hierboven al aangaven is het tegenwoordig heel erg belangrijk dat uw computer of laptop veilig is. Ieder programma wat op de computer binnen het besturingssysteem staat geïnstalleerd kan namelijk kwetsbaar zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er binnen in het besturingssysteem kwetsbaarheden zijn. Hierdoor wordt het voor een hacker veel makkelijker om binnen te komen in uw computer. Zodra dat gelukt is kan er een virus op uw computer worden geïnstalleerd en dat wilt u natuurlijk niet hebben. Het is dus heel erg belangrijk dat u de updates gaat installeren wanneer die beschikbaar zijn. U wilt uw computer of laptop namelijk niet kwetsbaar maken voor mogelijke hackers. Wanneer u niet zeker weet of u een Windows 10 update goed kan installeren kan u altijd even Ben Bellen. Wij ondersteunen u dan bij het installeren van de update, maar wij kunnen de update natuurlijk ook voor u uitvoeren. Wij staan namelijk altijd klaar voor uw technische problemen.

Volgend nieuwsbericht