Tips om je Wifi signaal te versterken

We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Een slecht Wifi signaal, maar hoe kan je dat eigenlijk verbeteren? Dat lees je hier.

Hoe ontstaat een zwak Wifi signaal?

Een Wifi signaal is niets anders dan communicatie tussen zender en ontvanger. De zender is dan de router en de ontvanger is het device wat jij op dat moment aan het gebruiken bent. Het device ontvangt het signaal dan ook via radiogolven. Je kan het eigenlijk heel erg goed vergelijken met twee mensen die met elkaar een gesprek voeren. Wanneer twee mensen met elkaar praten terwijl ze naast elkaar staan, kunnen ze elkaar goed verstaan. Wanneer 1 persoon een verdieping omhoog gaat, wordt het al een stuk lastiger om goed met elkaar te communiceren. Dat is ook het geval met je Wifi signaal. Hoe verder je van elkaar af staat, hoe lastiger het is om met elkaar te communiceren. Het communiceren tussen beide apparaten wordt dus lastiger en dit zorgt voor een langzamere of wegvallende verbindingen. Hoe groter de afstand en hoe meer obstakels, hoe lastiger het wordt.

Wat is het zendvermogen van je Wifi apparatuur

In Nederland mag je op de 2,4 Ghz frequentie een vermogen van maximaal 100mw uitzenden. Op de 5 Ghz frequentie ligt dit op 1000mw. De meeste appratuur die door providers standaard wordt meegeleverd werkt echter op een lager zendvermogen. Je kan dan ongeveer uitgaan van de helft. 50 mw dus. Je vraagt je vast af waarom de providers dat doen. Het antwoord op deze vraag is dan eigenlijk ook wel erg makkelijk te beantwoorden. De routers zijn namelijk gemaakt voor de Amerikaanse markt. De huizen in Amerika zijn van minder stevig materiaal gemaakt dan in ons land. In Nederland zijn de muren vaak van beton of steen gemaakt waar radiogolven niet zo goed doorheen komen dan bij een gipswand bijvoorbeeld.

Hoe kan ik mijn Wifi signaal versterken?

Er is eigenlijk een hele makkelijk oplossing om je Wifi signaal te versterken. De oplossing is dan ook het bellen van Ben oftewel even Ben Bellen. Onze specialisten komen dan langs en gaan samen met u zoeken naar een oplossing. Er zijn natuurlijk ook andere oplossingen denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de router. Vaak plaatsen mensen de draadloze modem of router in de meterkast omdat hij dan mooi uit het zich kan worden geplaatst. De meterkast is echter de meest ongunstige plek in het huis om een draadloze zender te plaatsen. Probeer het apparaat zo dicht mogelijk bij uw ontvangers te brengen en indien er externe antennes opzetten, probeer deze dan eens te draaien om te kijken of dit verbetering oplevert. Het lijkt misschien een gekke oplossing het draaien aan externe antennes, maar vaak werkt dit wel. Je kan natuurlijk ook contact opnemen met BenBellen, wij kijken dan samen met u naar de beste oplossing, maar wij kunnen u ook advies geven over hoe u uw Wifi signaal kan verbeteren. Geef toe, iedereen wil graag een goed Wifi signaal in huis.

Volgend nieuwsbericht