Tips om je laptop of pc sneller te maken

We hebben er allemaal wel eens last van gehad, een trage laptop of computer. Het werkt een heleboel frustraties, maar wat kan u er precies tegen doen? Dat leest u hier.

Verwijder overbodige programma’s

We hebben er allemaal wel eens last van. We downloaden een programma gebruiken het één keer en vervolgens gebruiken we het nooit weer. Het is dan ook belangrijk om een keer goed te kijken naar alle programma’s op uw computer en ruim de programma’s die u niet gebruikt op. U kan in Windows heel erg snel en makkelijk programma’s verwijderen. Maar vaak blijven er nog enkele restjes achter. Denk bijvoorbeeld aan de aangemaakte mappen, icoontjes of eventuele instellingen. Het is dus ook heel erg belangrijk dat u daadwerkelijk alles verwijderd anders wordt er nog ruimte gebruikt. Vind u het eng om zelf uw computer op te schonen? De oplossing is heel eenvoudig, even Ben Bellen. Wij schonen dan zo uw hele computer op.

Ruim overbodige bestanden op

Alle programma’s gebruiken bestanden om te draaien. Daarom is het belangrijk dat uw die opruimt. Maar stel nou dat u veel teksten schrijft en heel erg veel Word documenten op uw computer heeft staan. Al deze bestanden nemen weer ruimte in beslag waardoor uw computer een stuk trager wordt. U vraagt uw nu vast af wanneer het de beste tijd is om uw computer helemaal op te schonen. Eigenlijk is elk moment het ideale moment om uw pc een grote schoonmaakbeurt te geven. Wij raden u aan om minimaal één keer per maand even rond al uw bestanden te gaan en te kijken wat u nog wel nodig bent en wat niet. U kan er ook altijd voor kiezen om de bestanden die u niet meer nodig bent op een harde schijf of ergens in een cloud op te slaan.

Harde schijf vervangen

Start uw pc traag op? Overweeg dan om uw harde schijf te vervangen voor een SSD. Dit type opslag is namelijk veel sneller en bovendien stiller dan de ouderwetse harde schijf. Het vraagt misschien wat moeite, maar ook bij BenBellen kunnen wij u hier mee helpen. Wij kunnen namelijk ook onderdelen van uw pc vervangen waardoor uw pc sneller wordt. Wij hebben namelijk meerdere specialisten tot beschikking die naast het opschonen van uw pc ook eens kunnen kijken waar de pc of laptop nog een update kan gebruiken.  Het is wel belangrijk om te weten te weten dat u niet meer moet gaan investeren in een oude computer. Is uw computer al een aantal jaren oud en is hij traag? Dan is het misschien verstandiger om te kijken naar een nieuwere pc. Het is dan vaak een stuk goedkoper om een nieuwe computer of laptop aan te schaffen dan een hele oude pc te upgraden. Niet elk onderdeel werkt namelijk op een oude computer of laptop. Wanneer u een nieuwe laptop of computer aanschaft is dat vaak wel aan de orde en kan u ook weer een aantal jaren vooruit.

Volgend nieuwsbericht